“Homo’s zijn afval”, zegt Marokkaanse minister voor Mensenrechten

Mustafa Ramid, de Marokkaanse minister voor Mensenrechten, heeft homo’s “afval” genoemd. Hij zei dit toen hem werd gevraagd naar een nieuwe VN-richtlijn. Die wil dat zijn land een wet schrapt die gevangenisstraffen voorziet voor seksuele relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Aan de nieuwe VN-richtlijn wil Ramid zichtbaar geen tijd verliezen. In een filmpje op de Marokkaanse nieuwswebsite Le Site Info vraagt een journalist de minister naar de richtlijn. De camera wordt weggeduwd en de minister wandelt weg, maar vertelt nog snel: “Veel belang moet daar niet aan worden gehecht, homo’s zijn afval.”

Het is niet voor het eerst dat Ramid zich als holibi-hater uit. De veelbesproken minister staat eveneens bekend voor tirades tegen vrouwenrechten, muziekfestivals en het gebruik van alcohol.

GRONDWET
Binnen de regeringscoalitie heeft geen enkele partij het ontslag van de minister gevraagd. Intussen eisen wel ruim honderd mensenrechtenorganisties een onderzoek naar de uitspraken van Ramid. De Marokkaanse Vereniging voor de Mensenrechten heeft bij koning Mohamed VI aangedrongen om de Grondwet na te leven. Die beschermt homoseksuelen tegen discriminatie.

Bron: DeMorgen