Linda de Mol, ooit een van de meest geliefde televisiepersoonlijkheden van Nederland, krijgt flinke kritiek te verduren vanwege haar opvallend negatieve houding ten opzichte van de media.
In zijn column voor De Telegraaf noemt mediakenner Mark Koster haar zelfs een ‘klagende Karen’. “Noord-Koreaans!” voegt hij er aan toe, en daarmee zet hij de toon voor een fel debat.
Van tv-icoon naar mediapersoonlijkheid met controverse
Het is een ontwikkeling die niemand zag aankomen. Linda, voorheen bekend om haar diplomatie en charmante verschijning, lijkt na haar pijnlijke val van het tv-podium een compleet andere weg te zijn ingeslagen.
Ze is boos, op alles en iedereen. Dit werd duidelijk toen ze uithaalde naar bekende tv-figuren zoals Angela de Jong en Beau van Erven Dorens. En ondanks alles blijft ze weigeren om met de onafhankelijke pers te praten.
Media alleen onder controle van de familie De Mol
Linda wil alleen nog maar in gesprek met media die worden beheerd door haar eigen miljardairsfamilie. Dit kwam onlangs aan het licht toen ze de terugkeer van ‘Gooische Vrouwen’ wilde promoten bij RTL Boulevard.
Voorwaarde was echter dat alle vragen vooraf zouden worden ingestuurd en dat een eigen verslaggever deze vragen zou stellen. Dit leidde tot verontwaardigde reacties bij RTL Boulevard, waar men sprak van ‘Noord-Koreaanse praktijken’. Mark Koster sluit zich hierbij aan en vraagt zich hardop af wat Linda bezielt.
De impact op haar dochter Noa Vahle
De houding van Linda straalt ook negatief af op haar dochter Noa Vahle, die momenteel verslag doet van het EK Voetbal tussen de feestende menigte. Mark Koster stelt in zijn column dat het voor Noa niet gemakkelijk is om zich onder het gewone volk te begeven, zeker nu haar moeder een slecht voorbeeld geeft.
Hij schrijft: “Linda de Mol, ooit een charmante vrouw vol zelfspot, is verworden tot een klagende Karen die zich alleen nog laat interviewen door bevriende verslaggevers met vooraf goedgekeurde vragen.”
Een veeleisende en klagerige houding
In Amerika wordt de term ‘Karen’ gebruikt om een stereotype te beschrijven van een veeleisende, klagerige en vaak onredelijke witte vrouw van middelbare leeftijd.
Volgens Mark past Linda perfect in dit plaatje. Hij vindt het dan ook terecht dat haar houding wordt omschreven als ‘Noord-Koreaans’. “En zo werd het een week waarin de entertainmentindustrie zich weer van zijn meest gênante kant toonde,” sluit hij zijn betoog af.
Wat vind jij van de kritiek op Linda de Mol? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.