Aha! Dit is dus de reden waarom een hond met z’n neus aan je kruis snuffelt!

Honden zijn geweldig gezelschap, maar ze hebben soms ook vervelende gewoontes. Een van die gewoontes is dat ze hun neus in je kruis duwen. Waarom doen ze dat eigenlijk?

-- Advertentie --

Waarom honden dit doen?

Terwijl mensen weten dat het ongepast is om je neus in iemands kruis te steken, begrijpen honden deze sociale normen natuurlijk niet. Ze gebruiken hun neus vaak als een manier om andere honden te begroeten en te verkennen. Daarom kan een hond soms zo snel met zijn neus naar je kruis gaan dat je nauwelijks de kans hebt om hem weg te houden. Maar waarom doen ze dit?

Als een hond zijn neus in je kruis drukt, probeert hij eigenlijk op zijn eigen manier gedag te zeggen, vooral als je op bezoek bent. Dit gedrag is niet bedoeld om eventuele geuren op te snuiven of omdat je slecht ruikt. Het is een manier voor de hond om je beter te leren kennen. Het is belangrijk om te onthouden dat een hondenneus een krachtig hulpmiddel is. Met tot 300 miljoen geurreceptoren in de neus is het reukvermogen van een hond tienduizend keer sterker dan dat van een mens. Lees snel verder op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --