Karamel pecannoten french toast ovenschotel
Ingrediƫnten:
- 1 stuk boter, gesmolten
- 1 kopje bruine suiker
- 1/2 kopje gehakte pecannoten
- 1 stokbrood, diagonaal gesneden in plakjes van 3,5 cm dik
- 4 eieren
- 1 kopje volle melk of half en half
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel vanille-extract
Stap-voor-stap naar het perfecte vakantieontbijt
- Vet een 9×13 pan in met boter of kookspray.
- Meng de gesmolten boter, bruine suiker en pecannoten in een kom en verspreid dit mengsel over de bodem van de pan.
- Schik de stokbroodplakjes in een enkele laag in de pan, zorg dat ze elkaar niet overlappen.
- Klop de eieren samen met de melk, kaneel, nootmuskaat en vanille-extract tot een glad mengsel.
- Giet het eiermengsel gelijkmatig over het stokbrood, dek af met plasticfolie en laat het minstens een uur, of beter nog een nacht, in de koelkast staan.
- Verwarm de volgende ochtend je oven voor op 375Ā°F (190Ā°C) en bak de wentelteefjes 35 tot 40 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.
- Laat de schotel even afkoelen, keer hem dan om op een bakplaat of snijplank zodat de karamel-pecannotenlaag bovenop komt.
- Serveer warm met ahornsiroop, extra slagroom of verse bessen voor een onvergetelijk en feestelijk ontbijt.
Bekijk de video handleiding hier:
Wat vind jij van dit recept voor een feestelijk ontbijt? Laat het ons weten door een reactie op Facebook achter te laten.