HvA-studente wil “teringjoden” pakken voor Zwarte Piet: ‘Allochtonen, verkleed als Hitler. Blanken als Anne Frank!’

Een HvA-studente heeft onlangs gedreigd om blanke Nederlanders te vergassen vanwege Zwarte Piet. Ze heeft het niet zo op het hulpje van Sinterklaas, zo blijkt. Maar nog veel minder op Joden, die zij aanduidt als “teringjoden”. Daar valt ook Anne Frank onder: het wereldberoemde holocaustslachtoffertje.

We kennen allemaal wel de bizarre complottheorieën dat de Joden stiekem de hele wereld regeren. Even stupide als slaapverwekkend, natuurlijk. Maar deze is nieuw voor mij: de Joden zouden kennelijk ook achter de figuur van Zwarte Piet zitten. Dat zegt de een studente aan de Hogeschool van Amsterdam, ene Eliza Sanders. Online hanteert ze het pseudoniem Mehiladase Dest. En onder die identiteit verspreidt ze de meest vreselijke antisemitische drek.

Ook fantaseert ze over het vergassen en het “lens trappen” van blanke mensen. Dat moet gebeuren door allochtonen die zich massaal als de nazi-dictator Adolf Hitler hebben verkleed, terwijl witte mensen zich dan verplicht hebben uitgedost als Anne Frank en andere “teringjoden”. Die barbaarse lynchpartij klinkt Eliza wel als “muziek in de oren,” zo laat zij weten op Facebook.

De commentaren zijn opgespoord door de in Turkije woonachtige joodse dame Aviva. Zij heeft de echte naam van “Mehiladase” achterhaald, en maakt deze wereldkundig. Ook verwijst ze de dame door naar het CIDI, die in Nederland een register van antisemitische incidenten bijhoudt. Nieuw Israëlitisch Weekblad-redacteur Bart Schut heeft de teksten ook doorgestuurd aan het Openbaar Ministerie.