Omzwerving door de regio
Deze plek is echter niet de eerste halte in Job’s ongewone reis. Eerder verbleef hij met zijn caravan op een parkeerplaats in het bos, bij de kruising van de Heumense Rijlaan en de Biesseltsebaan. Daar werd hij echter weggestuurd door boswachters en de politie. Zo kwam hij uiteindelijk terecht in het centrum van Groesbeek.
Leven dat uiteen viel
Het verhaal van Job Groot Antink begint elders, ver weg van Groesbeek. Hij vertelt hoe hij opgroeide in Drenthe en op 7-jarige leeftijd met zijn familie naar deze regio verhuisde. Na zijn havo-diploma aan de Notre Dame in Ubbergen volgde hij een opleiding Land, Water en Milieubeheer aan Hogeschool Larenstein. Job werkte lange tijd als bodemonderzoeker, eerst in loondienst en later met zijn eigen bedrijf. Hij verdiende goed en was gelukkig getrouwd met drie kinderen.
Neergang van een Leven
Toen, ongeveer vijf jaar geleden, nam zijn leven een onverwachte wending. Zijn huwelijk strandde, na achttien jaar samen te zijn geweest. Job verhuisde eerst naar zijn caravan op campings, voordat hij een huisje in Milsbeek kreeg. Hij woonde antikraak in het voormalige kantoor van een steenfabriek, maar werd er uiteindelijk uitgezet door de nieuwe huurbaas vanwege klachten.
Op de vlucht met een caravan
Na deze gedwongen uitwijzing was Job weer aangewezen op zijn caravan en begon hij aan een zwerftocht door de regio. Hij werd keer op keer weggestuurd. Bij de Mookerplas moest hij wijken voor de keramiekbeurs Keramisto, en op een terrein van Natuurmonumenten in Plasmolen moest hij na slechts vier maanden vertrekken. Hij verplaatste zijn caravan van de ene camping naar de andere, op zoek naar een plek om te verblijven.
Verlangen naar de natuur
Job had zijn hoop gevestigd op de Natuurcamping van Staatsbosbeheer in het Groesbeekse bos. Hij wilde daar graag blijven, maar helaas ging het opnieuw mis. Zijn frustraties kwamen naar boven, wat resulteerde in boze uitbarstingen en schreeuwpartijen in zijn eigen caravan. Hierdoor voelde een andere kampeerder zich bedreigd, en opnieuw werd Job gedwongen te vertrekken. Nu heeft hij zelfs een gebiedsverbod voor Gelderland en Limburg op terreinen van Staatsbosbeheer.
Huidige thuisbasis
Gelukkig heeft Job nu zijn huidige plek aan de Ottenhoffstraat, waar hij voorlopig mag blijven staan. Hans Peerenboom, eigenaar van het terrein, vertelt dat ze nieuwsgierig waren toen ze een caravan op hun terrein zagen. Job verzekerde hen dat hij er slechts tijdelijk zou zijn, zolang hij geen overlast veroorzaakte. Dit lijkt vooralsnog geen problemen op te leveren.
Lokale wethouder
Ook de lokale wethouder Irma van der Scheur toont begrip voor de ongewone situatie van Job. Ze benadrukt dat het niet de bedoeling is dat iedereen in een caravan gaat wonen, maar dat er tot op heden geen klachten zijn ontvangen van buurtbewoners. Het blijkt ook lastig te zijn om iemand weg te sturen, vooral als diegene geen hulp wil aanvaarden.