Monique Westenberg (47) heeft in een openhartig interview met Manifestatie Magazine gesproken over een ingrijpende ervaring uit haar verleden. Ze onthult daarin dat ze enkele jaren geleden een miskraam kreeg. Dankzij speciale traumaverwerkingstherapie heeft ze dit grote verdriet inmiddels een plekje kunnen geven, al blijft het een gevoelige herinnering.
Monique Westenberg en André Hazes (31) werden in augustus 2014 een stel. Hun relatie trok al snel veel media-aandacht, voornamelijk door hun grote leeftijdsverschil. Toen ze elkaar ontmoetten was André slechts twintig jaar, terwijl Monique al 36 was. Ondanks meerdere break-ups en relatieproblemen vonden ze toch steeds weer de weg naar elkaar terug.
In oktober 2016 kregen ze hun eerste kindje, zoon Andreas (ook wel bekend als Dré). Monique kondigde zijn geboorte vol trots aan via Instagram. Wat weinig mensen toen wisten, is dat Andreas niet haar enige zwangerschap was.
Miskraam tijdens medisch traject
Enkele jaren geleden probeerden Monique en André een tweede kindje te krijgen. Omdat Monique niet op natuurlijke wijze zwanger kon raken, moest zij een zwaar medisch traject doorlopen. Dit vertelde André vorig jaar al openlijk in het RTL 4-programma Casa di Beau. Hij legde toen uit: “Uiteindelijk lukte dat ook, maar kreeg ze een miskraam.”
Deze gebeurtenis was erg pijnlijk en moeilijk te verwerken voor Monique. Het verdriet om het verlies bleef lang bij haar hangen. Nu, enkele jaren later, heeft ze besloten hierover openhartig te zijn en anderen te inspireren met haar verhaal.
Traumatherapie als hulpmiddel
Om haar verdriet beter te kunnen verwerken, besloot Monique traumarelease- en breathworktherapie te gaan volgen. Tijdens deze therapie worden spanningen en trauma’s uit het lichaam losgelaten door intensieve ademhalingsoefeningen en specifieke lichaamsbewegingen. Monique beschrijft in Manifestatie Magazine haar indrukwekkende ervaring: “Loslaten was moeilijk, maar toen ik me eraan overgaf, begon mijn hele lichaam te schudden.”
Ze vertelt hoe ze tijdens de sessies zelfs bijna begon te hyperventileren. Toch moedigde haar therapeut haar aan om door te gaan. Door deze diepe ademhalingstechniek had ze een bijzondere ervaring waarin ze overleden dierbaren zag verschijnen. “Zelfs mijn hond, waarvan ik nooit afscheid heb kunnen nemen,” voegt ze eraan toe.
Een bijzondere ervaring van troost
Deze ervaring bleek voor Monique helend te zijn. Hoewel het intens was, gaf het haar rust en hielp het haar om een moeilijke periode af te sluiten. Ze beschrijft het als een waardevolle en bijzondere herinnering die haar verder heeft geholpen in haar rouwproces.
De openheid van Monique over haar miskraam en de wijze waarop ze hiermee omging, krijgt veel respect en bewondering op sociale media. Veel mensen vinden het sterk en inspirerend dat ze haar persoonlijke verhaal durft te delen, vooral omdat het onderwerp vaak nog taboe is.
Een relatie vol uitdagingen
Monique benadrukt ook hoe sterk haar relatie met André momenteel is, ondanks de vele uitdagingen die ze hebben gekend. Hun relatie werd in het verleden regelmatig breed uitgemeten in de media, vooral wanneer ze weer uit elkaar gingen. Toch bleven ze steeds opnieuw bij elkaar terugkomen.
In november vorig jaar vertelde Monique aan RTL Boulevard: “Wij zijn gewoon zo’n sterk team nu, dus dat staat boven alles.” Daarmee laat ze zien dat ze ondanks alles altijd heeft geloofd in hun liefde en toekomst samen.
Blijven praten over verlies
Het verhaal van Monique Westenberg benadrukt het belang van openheid rondom miskramen en traumaverwerking. Door haar ervaringen te delen, hoopt ze anderen te laten zien dat het mogelijk is om uit het verdriet te komen, zelfs na zo’n heftige gebeurtenis.
Ze laat zien dat therapieën zoals breathwork en traumarelease ook bij grote verliezen steun kunnen bieden. Haar verhaal moedigt daarmee ook anderen aan om hulp te zoeken en hun verdriet niet alleen te dragen.
Toekomst met vertrouwen tegemoet
Nu, na een lange periode van verwerking en herstel, kijkt Monique positief naar de toekomst. Samen met André en hun zoontje Andreas hoopt ze verder te bouwen aan een gelukkig leven. Ze is dankbaar voor wat ze heeft en koestert haar gezin nu meer dan ooit tevoren.
De moeilijke momenten hebben haar sterker gemaakt. Hoewel ze haar verloren kindje nooit zal vergeten, voelt ze zich inmiddels sterk genoeg om haar verhaal te delen met anderen. Zo maakt ze duidelijk dat praten en verwerking essentiële stappen zijn op weg naar genezing.
Heb jij ervaring met soortgelijke therapieën om verdriet te verwerken, of herken je je in Monique’s verhaal? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.