’Praat Nederlands met me’

We verkwanselen de Nederlandse taal, zegt historicus Niek Pas in De Kwestie (Tel. 14/11). Daar is Cathy Stam-Gestman het helemaal mee eens. Ze schrijft: „Ik kan mij vreselijk ergeren als ik in winkels of horeca door mensen te woord word gestaan die alleen maar Engels spreken.”

Onze toevlucht tot het Engels loopt de spuitgaten uit volgens een groep schrijvers, wetenschappers, juristen, journalisten in het pamflet Against English. Daar ben ik het volledig mee eens, ik kan mij vreselijk ergeren als ik in winkels of horeca door mensen te woord word gestaan die alleen maar Engels spreken.

Ook dat is zo’n leuk cadeautje van onze Europese Unie, vrij werken, wonen en reizen. Heel Europa wordt eenheidsworst en ook Nederland dreigt zijn identiteit te verliezen met voorop onze taal. Wat is een land zonder een eigen taal en gewoontes?

Nederland (en ook andere Europese landen) wordt verkwanseld door de EU, een gedrocht waar wij zelf als bevolking tegen hebben gestemd maar ons ook door de strot is geduwd door een groep in Den Haag die verder dan ooit afstaan van ons als burgers!

Cathy Stam-Gestman, Purmerend