Groente, groente en nog eens groente
Rinsema raadt aan om volop te variëren met groenten in je stamppot. Ga voorbij de standaard aardappel; kies voor zoete aardappel, knolselderij of pastinaak. Peulvruchten zoals erwten, kikkererwten en witte bonen geven je stamppot ook een interessante draai. Voeg wat kleur en crunch toe met maïs, paprika of bleekselderij. En voor de finishing touch? Vervang de traditionele jus door een topping van gebakken uien, champignons of geroosterde groenten.
Kaas: de smeuïge toevoeging
Voor de kaasliefhebbers heeft Rinsema nog een tip. Voeg gesmolten kaas toe aan je stamppot. Van Goudse kaas tot geitenkaas en feta, alles smaakt geweldig met bijvoorbeeld andijviestamppot of zuurkoolstamppot. Let wel op: om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen, blijft de vegetarische rookworst van Unox essentieel bij een kaasrijke stamppot.
Zelfgemaakte vegetarische jus
Wil je je stamppot helemaal afmaken? Probeer dan je eigen vegetarische jus. Begin met het smelten van wat boter, voeg bloem toe en roer tot het een mooi mengsel wordt. Voeg vervolgens water en een bouillonblokje toe. Laat dit sudderen om het te verdikken, roer af en toe. Maak het af met plantaardige room en verse kruiden. Voilà, je heerlijke jus is klaar!
Nieuwe culinaire ervaringen
Met deze tips en de nieuwe vegetarische rookworst van Unox tover je in een handomdraai een vernieuwende en smakelijke stamppot op tafel. Experimenteer, geniet en laat je verrassen door deze nieuwe culinaire ervaringen en meer makkelijke recepten.