Seiter reageerde fel op de beschuldigingen en stelde dat de negatieve reacties voornamelijk voortkomen uit jaloezie. “Ik denk dat de meeste haat gewoon jaloezie is. Ik zie er beter uit dan veel van de trans vrouwen die mij aanvallen in mijn DMs en reacties,” vertelde ze aan DailyMail.com. Hiermee uitte ze haar frustratie over de oordelen die anderen over haar vellen.
Lichaamshaar als deel van haar identiteit
Een ander punt van discussie is Seiter’s keuze om haar lichaamshaar te behouden. Ze heeft aangegeven dat dit een belangrijk onderdeel van haar identiteit is en dat ze zich er prettig bij voelt.
In een video op Instagram benadrukte ze dat zowel cisgender als transgender vrouwen lichaamsbeharing hebben. “Het is gewoon haar. Ik bepaal wat ik ermee wil doen. Nieuwsflits: cisgender vrouwen hebben lichaamsbeharing. Trans vrouwen hebben lichaamsbeharing. Het gaat erom wat we ermee doen, en dat is niemand’s zaak,” zei ze vastberaden.
Daarnaast sprak Seiter over de moeilijkheden bij het vinden van kleding die bij haar grotere postuur past, en de onrechtvaardige verwachtingen die ze ervaart, zoals altijd de rekening moeten betalen tijdens dates.
Deze opmerkingen hebben geleid tot verdere discussies over de dagelijkse uitdagingen waar transgender personen mee te maken krijgen.
Discriminatie en transfobisch misbruik
Seiter heeft ook te maken gehad met transfobisch misbruik, vooral toen ze gebruikmaakte van een vrouwenklooster. Ze beschreef deze ervaringen als pijnlijk en ontmoedigend en benadrukte dat discriminatie een extra last vormt tijdens haar transitieproces.
Ondanks deze tegenslagen blijft Seiter trouw aan haar keuze om haar transitie openbaar te delen. Ze heeft aangegeven dat de steun van sommige conservatieve vrienden haar meer betekent dan de afwijzing van bepaalde liberale vrienden.
De ervaringen van Josh Seiter laten zien hoe complex het transitieproces kan zijn, en welke obstakels transgender personen tegenkomen, zowel van buitenaf als binnen hun eigen gemeenschap. Haar verhaal werpt een licht op de interne verdeeldheid die soms bestaat in een gemeenschap die juist streeft naar acceptatie en inclusie.
Wat denk jij van de manier waarop Josh Seiter haar gendertransitie deelt? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.