Tandenstokers
De tweede methode gebruikt tandenstokers. Vaak snijden we een citroen doormidden en gebruiken slechts één helft, terwijl de andere helft terug de koelkast in gaat. De fout die bijna iedereen maakt, is deze helft open laten. Hierdoor verliest het zijn frisheid en voedingswaarde. De slimme oplossing: gebruik tandenstokers door ze tussen de twee helften van de citroen te steken. Dit houdt het fris en klaar voor gebruik voor meerdere dagen!
Citroenen in water
Deze methode is ook zeer effectief omdat de hele citroen bewaard blijft. Deze eenvoudige en praktische truc stelt je in staat om je citroenen langer te bewaren zonder dat ze schimmelen. Plaats ze simpelweg in een bak en voeg voldoende water toe om ze te bedekken. Doe het deksel op de bak en zet alles in de koelkast voor minimaal 2 of 3 dagen. Als je slechts een halve citroen wilt bewaren, plaats dan de gesneden helft met de snijkant naar beneden in een schoteltje met water om het vruchtvlees te beschermen.
Citroen met zoutkruiden
Tot slot, de laatste methode is ongetwijfeld de meest uitgebreide van allemaal. Neem een bakblik en leg daar een laag zeezout in. Voeg vervolgens de schil van 5 citroenen toe. Meng alles met een lepel. Giet dan het sap van de uitgeperste citroenen erover (zoveel mogelijk). Bak dit vervolgens op 190° voor ongeveer twintig minuten en daarna nog 10 minuten op 150°. Haal de schaal uit de oven en laat het afkoelen. Doe tenslotte alles in een pot. Je hebt zojuist een ideale saus gemaakt voor pasta, koude rijst, salades, etc. Deze saus is een handige toevoeging aan je voorraadkast.