Keramische kookplaten bieden tal van voordelen vergeleken met traditionele gietijzeren kookplaten. Ze zijn makkelijker te bedienen, wat ze aanzienlijk energiezuiniger maakt. Ook het schoonmaken en onderhouden van een keramische kookplaat is eenvoudiger dan bij gietijzeren kookplaten – mits je ze direct na gebruik schoonmaakt. Maar veel gebruikers van keramische kookplaten ergeren zich aan de vreemde metaalachtige vlekken die na verloop van tijd op het oppervlak verschijnen. Hoe ontstaan deze vlekken en hoe kom je ervan af?
Onderhoud van keramische kookplaten: handige tips om vervelende vlekken te verwijderen
Alleen schrobben is hier niet genoeg; je hebt andere middelen nodig. Deze hoeven echter niet duur te zijn – vaak volstaan eenvoudige huismiddeltjes. Laten we eerst onthullen waar die glanzende vlekken vandaan komen. De oorzaak zijn vaak pannen en potten. De schuldige is het koper en aluminium in onze kookgerei, die door wrijving perfect samensmelten met het keramische oppervlak. Ook al lijkt het alsof de vlekken zich onder het glasoppervlak hebben gevormd en onmogelijk te verwijderen zijn, in de meeste gevallen is dit niet zo!
Lees verder op de volgende pagina.