Hoe werkt de betaalkaart van Trade Republic?

Vandaag markeren we een bijzonder moment in de financiële wereld: Trade Republic, een toonaangevend beleggingsplatform, viert haar vijfjarig bestaan. Ter ere hiervan introduceren ze een baanbrekende betaalkaart die de manier waarop we over beleggen denken volledig gaat veranderen. In dit artikel duiken we dieper in de kern van deze fascinerende nieuwe ‘spiegelachtige’ betaalkaart en ontdekken we wat het betekent voor de doorsnee belegger. Bereid je voor op een reis door de wereld van modern financieel beheer, waar dagelijkse uitgaven en beleggen samensmelten.

-- Advertentie --

Opkomst van Trade Republic
Misschien vraag je je af, wat is Trade Republic precies? Laat me je kort meenemen op een reis door de tijd. Vijf jaar geleden zag Trade Republic het levenslicht en groeide uit tot een invloedrijke kracht in de financiële sector. In deze korte periode hebben ze niet minder dan 4 miljoen klanten in Europa aan zich weten te binden.

Met een beheerd vermogen dat nu rond de 35 miljard euro ligt, heeft Trade Republic een stevige voet aan de grond gekregen in de wereld van financiën. Hun aanbod begon met beleggingsdiensten, maar is inmiddels uitgebreid met een aantrekkelijke 4% rente op niet-belegde contanten.

-- Advertentie --

Revolutie in betaalgemak
Sinds begin 2024 heeft Trade Republic haar diensten uitgebreid met een betaaloptie. Klanten kunnen nu kiezen uit drie verschillende kaarttypes: de Mirror card, die je op de banner ziet, de Classic card en een virtuele variant. Deze betaalkaart onderscheidt zich van de rest door een aantal unieke voordelen: 1% Saveback op aankopen, de mogelijkheid om te beleggen met wisselgeld, en dit alles zonder maandelijkse kosten. Laten we deze voordelen eens nader bekijken.

Innovatieve savebacks
Wat maakt de Trade Republic betaalkaart zo uniek? De kaart biedt een 1% Saveback op elke transactie. Dit betekent dat je bij elke aankoop 1% van het bedrag terugkrijgt als investering in je beleggingsportefeuille. Of het nu gaat om een kleine of grote uitgave, deze 1% wordt automatisch omgezet in een belegging naar keuze. Het is een slimme en effectieve manier om beleggen te integreren in je dagelijkse routine.

Slim sparen en beleggen
Een andere innovatie is de afrondingsfunctie van de kaart. Stel je koopt lunch voor €7,50; de kaart rondt dit bedrag af naar €8,00, en het verschil van €0,50 wordt automatisch belegd. Dit is een subtiele, maar effectieve manier om je beleggingsportfolio op te bouwen, zelfs met de kleinste uitgaven.

Wereldwijde voordelen
Een extra voordeel van de Trade Republic kaart is de wereldwijde acceptatie en de mogelijkheid om onbeperkt geld op te nemen bij internationale geldautomaten, zonder daglimiet. Voor bedragen onder de 100 euro betaal je wel één euro per opname. Met 1% cashback en vrijstelling van opnamekosten bij grote bedragen, is deze kaart bijzonder geschikt voor omvangrijke uitgaven.

Aan de slag met Trade Republic
“Uitgeven is investeren,” dat is het nieuwe motto van Trade Republic met deze betaalkaart. Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar dit concept biedt iedereen de kans om dagelijks bij te dragen aan hun financiële toekomst. De Trade Republic betaalkaart is een nieuwe stap in hun missie om beleggen voor iedereen toegankelijker te maken. Interesse om het zelf te proberen? Vraag de kaart aan via de Trade Republic app en ontdek de voordelen zelf.

[Site van Trade Republic bezoeken]

– De informatie op deze site is geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, je kunt je inleg (deels) verliezen. Affiliatie links kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Deze compensatie helpt ons om de website te onderhouden en onze diensten te verbeteren.

-- Advertentie --

-- Advertentie --