Dit is hoeveel contant geld je nog maar mag meenemen tijdens een vliegreis (en het is veel minder dan je denkt)

In veel landen kun je makkelijk pinnen, maar contant geld bij je hebben tijdens je vakantie is nog steeds handig. Maar hoeveel contant geld mag je eigenlijk meenemen in het vliegtuig? Als je gaat vliegen, moet je rekening houden met verschillende regels. Bijvoorbeeld: je mag niet meer dan 1 liter vloeistof meenemen en voor medicijnen moet je een doktersbewijs hebben. Er zijn ook speciale regels voor het meenemen van contant geld.

-- Advertentie --

Contant geld is handig om verschillende redenen. Soms moet je bij de grens extra betalen, bijvoorbeeld voor een visum of extra bagagekosten. Hoewel je in het vliegtuig vaak met pin kunt betalen, is het voor kleine aankopen zoals eten en drinken handig om contant geld te hebben. Ook is het fijn om bij aankomst direct geld te hebben voor bijvoorbeeld een taxi, borgsom of fooi.

In sommige landen kun je niet overal pinnen, en geld opnemen kan extra kosten met zich meebrengen. Dit is bijvoorbeeld het geval in landen als Duitsland, Griekenland, Oostenrijk en Spanje. Het is daarom slim om voor je reis alvast contant geld mee te nemen. Lees op de volgende pagina hoeveel contant geld je tegenwoordig mag meenemen.

-- Advertentie --
-- Advertentie --