Dames opgelet! Moet jij vaak plassen – ook ’s nachts? Het kan wijzen op dit syndroom!

Heb je last van pijn rondom je blaas, dan denk je wellicht meteen aan een blaasontsteking. Maar wist je dat deze symptomen ook kunnen duiden op het blaaspijnsyndroom? In dit artikel leggen we uit wat je moet weten over het blaaspijnsyndroom, van de symptomen tot preventieve maatregelen. Wellicht verklaart het zelfs waarom je ’s nachts vaak naar het toilet moet.

-- Advertentie --

Wat is het blaaspijnsyndroom?
Het blaaspijnsyndroom is een chronische aandoening die de blaas treft. Hoewel de symptomen lijken op die van een blaasontsteking, wordt het blaaspijnsyndroom niet veroorzaakt door een bacteriële infectie.

Daarom helpen antibiotica niet bij deze aandoening. Het blaaspijnsyndroom wordt gekenmerkt door een ontstekingsreactie in de wand van de blaas. Verschillende oorzaken kunnen leiden tot deze aandoening, waaronder ontstekingen, virussen, operaties, allergieën, of afwijkingen in het immuunsysteem. Hoewel stress zelf geen directe oorzaak is, kan het de symptomen verergeren. Wat nog meer symptomen van het blaaspijn syndroom kunnen zijn? Je leest het op de volgende pagina!

-- Advertentie --
-- Advertentie --