Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je elke dag een dadel eet

Iedereen kent het Engelse spreekwoord “An apple a day keeps the doctor away”. Een eeuwenoud gezegde dat erop wees dat elke dag een appel eten vele voedingsvoordelen had om gezond te blijven. Mensen zullen daardoor minder vaak naar de dokter gaan. Gelukkig is er tegenwoordig onderzoek gedaan, en zijn er veel meer voedingsmiddelen die ons kunnen helpen een gezonde levensstijl te creëren. Dadels zijn een van deze voedingsmiddelen. Hoewel rijk aan calorieën, bevat deze vrucht een flinke dosis vezels en essentiële voedingsstoffen en antioxidanten. Studies hebben uitgewezen dat het eten van 3 dadels per dag gedurende langere tijd veel positieve effecten voor je gezondheid ontwikkelt. Waar bestaat een dadel uit? Waarom kan dit je leven veranderen als je er 3 per dag eet?

-- Advertentie --

Verbetering van het spijsverteringsstelsel
Om je spijsverteringskanaal in beweging te houden heb je vezels nodig. Dadels zorgen voor een gezonde scheut vezels. Regelmatig een dadel eten zorgt voor een gezonde spijsvertering en bevordert de stoelgang. Je voorkomt daardoor constipatie en aambeien. Dadels zijn misschien een kleine vrucht, maar ze hebben grote voordelen!

Beter immuunsysteem
Dadels hebben een hoog gehalte aan antioxidanten, en met een gezonde levensstijl kunnen veel ziekten voorkomen worden door het eten van dadels. De conclusie van een studie die in 2002 aan de Universiteit van Koeweit werd uitgevoerd, onthult dat verse dadels stoffen bevatten die krachtige vangers van vrije radicalen zijn. Vrije radicalen in het lichaam kunnen gezonde cellen in het lichaam afbreken en het eten van dadels voorkomt dit. Vergeleken met pruimen of vijgen zijn het dadels die het hoogste gehalte aan antioxidanten hebben. Op de volgende pagina hebben we 8 andere positieve veranderingen opgeschreven die je lichaam kan ervaren als je gedurende langere tijd 3 dadels per dag eet.

-- Advertentie --
-- Advertentie --