Dít vertellen deze 10 ‘poepsoorten’ je over jouw gezondheid! (wist ik dit maar eerder)

Hoewel het misschien niet het meest smakelijke onderwerp is, is het de moeite waard om af en toe in de toiletpot te kijken na een bezoek aan het toilet. Je ontlasting kan namelijk veel onthullen over je gezondheid. In dit artikel zullen we de tien belangrijkste kenmerken van ontlasting bespreken en uitleggen wat ze kunnen betekenen voor je welzijn.

-- Advertentie --

1. Een zachte en soepele, middel- tot donkerbruine drol

Een gezonde ontlasting heeft vaak de kleur van melkchocolade en de textuur van softijs. Als je regelmatig naar het toilet gaat en je ontlasting er zo uitziet, is de kans groot dat je spijsvertering gezond is.

2. Een harde, droge drol of losse, harde keutels

Harde, droge ontlasting of losse, harde keutels kunnen duiden op verstopping, zelfs als je regelmatig naar het toilet gaat. Dit kan worden veroorzaakt door een gebrek aan voedingsvezels, inactiviteit of zelfs een prikkelbare darm. Het is belangrijk om vezelrijk voedsel te eten en junkfood en suikers te vermijden.

-- Advertentie --

3. Dunne, losse en papperige ontlasting of diarree

Dunne, losse en papperige ontlasting, of diarree, kan het gevolg zijn van verschillende factoren, zoals stress, veranderingen in dieet, of zelfs een actieve levensstijl. Als dit vaak voorkomt, kan het wijzen op onderliggende problemen zoals coeliakie, de ziekte van Crohn, het prikkelbaredarmsyndroom of lactose-intolerantie, en het is verstandig om een arts te raadplegen. Lees snel verder op de volgende pagina voor meer soorten wat die zeggen over jouw gezondheid.

-- Advertentie --
-- Advertentie --