Gynaecoloog waarschuwt: draag ’s nachts geen ondergoed! (en dit is waarom)

Veel vrouwen trekken ’s avonds hun beha uit, maar houden hun slipje aan. Een gynaecoloog adviseert echter om ook je ondergoed uit te laten tijdens het slapen.

-- Advertentie --

Minder kans op vaginale problemen

Het kan gezonder zijn voor je vulva om ’s nachts geen onderbroek te dragen. Gynaecoloog Odile Bagot legt uit dat als je vulva de hele nacht tegen stof aangedrukt wordt, zeker als het warm is en je zweet, dit het risico op vulvovaginitis verhoogt. Dit is een ontsteking of irritatie aan de vagina of vulva.

Bacteriën groeien goed in warme, vochtige omgevingen – precies zoals het down under kan zijn als je slaapt met ondergoed in een warme kamer. De schimmel Candida albicans is van nature aanwezig in de vagina. Dit is normaal gesproken niet schadelijk, maar onder bepaalde omstandigheden kan deze schimmel te veel groeien. Dit kan leiden tot een vaginale schimmelinfectie, herkenbaar aan jeuk en ongewone vaginale afscheiding.

-- Advertentie --

Het dragen van ondergoed ’s nachts vergroot de kans op een vaginale schimmelinfectie, maar het betekent niet dat je het zeker krijgt als je wel ondergoed aanhoudt. Ontdek meer risico’s op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --