Hondenbezitters opgelet: zo lang kan je een hond alleen laten (het is korter dan je denkt)!

Het blijft een lastige situatie: je moet de deur uit en die treurige hondenoogjes kijken je smekend aan. Soms ontkom je er niet aan en moet je viervoeter echt thuis achterlaten. Maar hoe lang is het eigenlijk verantwoord om je hond alleen te laten?

-- Advertentie --

Honden zijn van nature sociale dieren. Als afstammelingen van wolven zijn ze gewend om in een roedel te leven. Ook onze huisdieren hebben behoefte aan gezelschap. Honden worden afhankelijk van hun baas en gedijen goed in menselijk gezelschap. Vooral als honden niet gewend zijn om alleen thuis te zijn, bijvoorbeeld omdat ze nog jong zijn, kunnen ze in paniek raken als hun baasje plotseling vertrekt. Daarom is het belangrijk om je hond vanaf het begin goed te trainen.

Ideale tijd alleen

Volgens hondentrainer Tamsin Durston kunnen honden eigenlijk niet langer dan drie tot vier uur alleen zijn. Maar dit kan ook afhangen van het karakter van de hond. “Net als mensen kunnen sommige honden prima een tijdje alleen zijn, terwijl anderen meer behoefte hebben aan gezelschap,” legt de hondentrainer uit. Op de volgende pagina lees je hoe lang een hond alleen thuis kan zijn!

-- Advertentie --
-- Advertentie --