“Is het normaal dat ik geen contact opnam met mijn dochter nadat zij dat had gevraagd?”

Wij komen uit een land dat veel goede kanten heeft, maar ook erg oppervlakkig kan zijn en zich sterk focust op academische prestaties. Eén toets kan bepalen hoe je leven verloopt. Zoals andere ouders hebben we onze kinderen aangemoedigd om succesvol te zijn op school, omdat er anders weinig opties zijn. We hebben nooit naar onze kinderen geschreeuwd of hen op andere manieren onder druk gezet zoals sommige ouders doen, maar we hebben ze wel ingeschreven voor naschoolse bijles en de nadruk gelegd op cijfers.

-- Advertentie --

We verdienden niet genoeg om onze kinderen naar het buitenland te sturen voor een diploma. Dit was onze enige kans om een goed leven voor onze kinderen te verzekeren. Onze dochter, nu 25, was academisch gezien niet bijzonder getalenteerd. Ze zakte voor haar toelatingsexamen voor de universiteit en weigerde nog een jaar te studeren. In plaats daarvan trok ze in bij een vriendin en ging werken in een bar. Ze koos voor “geen contact” met ons en verzocht ons expliciet om op geen enkele wijze met haar te communiceren.

Hoewel we er kapot van waren, respecteerden we haar besluit. Ze wilde niet met ons spreken en wij wilden alleen maar dat ze gelukkig was en haar eigen leven leidde.

-- Advertentie --

Lees verder op de volgende pagina!

-- Advertentie --
-- Advertentie --