Last van een vieze geur uit jouw navel? Dit moet je erover weten

Je navel is erg klein en wordt vaak over het hoofd gezien als het gaat om hygiëne. Toch is het belangrijk om je navel goed schoon te houden om infecties en onaangename geuren te voorkomen. Als je echter wel te maken hebt met een vervelende geur uit je navel, zijn er verschillende oorzaken die je moet kennen.

-- Advertentie --

Waar komt die vieze geur vandaan?

Als er af en toe een vreemde geur uit je navel komt, hoef je je niet meteen zorgen te maken. Net als op de rest van je huid, sterven er dode huidcellen af in en rond je navel. Door het feit dat je navel een holte is, kunnen deze dode huidcellen zich ophopen, samen met zweet en ander vuil. Zolang je geen roodheid of pijn in en rond je navel ziet, en er geen afscheiding is, is er meestal geen reden tot bezorgdheid.

Het is goed om te weten dat sommige mensen van nature meer vatbaar zijn voor ophopingen van vuil in hun navel, afhankelijk van de diepte van hun navel. Als je een diepere navel hebt, is de kans op onaangename geurtjes groter. Wat de oorzaak kan zijn? Je leest het op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --