“Mijn vrouw is vreemdgegaan en ik ben bij haar gebleven, maar ik heb het moeilijk”

Ik, een 31-jarige man, ontdekte dat mijn vrouw, 29, mij vijf jaar geleden bedrogen heeft. We hadden toen een 2-jarige dochter en waren drie jaar getrouwd. Er is veel achtergrond bij dit verhaal, maar ik zal het kort houden. Rond de tijd dat het vreemdgaan begon, had ik net mijn beste vriend en grootvader verloren aan kanker, wat me in een diepe depressie stortte. Ik werd erg stil en was niet meer mijn normaal extraverte zelf. Desondanks probeerde ik zo aanwezig mogelijk te zijn voor mijn gezin, maar het was blijkbaar niet genoeg.

-- Advertentie --

Door ons militaire leven verhuizen we vaak en ontmoeten we andere stellen met kinderen die bijna familie worden. Mijn vrouw werd beste vrienden met één stel, wat ik prima vond. Hun dochters hadden vaak speelafspraakjes en zaten op dezelfde school. De man van het andere stel stond bekend om zijn constante vreemdgaan. Ik had nooit gedacht dat ik hier zelf slachtoffer van zou worden, gezien de herhaaldelijke gevallen die mijn vrouw en ik hadden gezien.

In mijn depressieve staat zocht mijn vrouw steun bij die man voor een “mannelijk perspectief” op mijn situatie, in plaats van me te steunen door dik en dun, zoals beloofd in onze huwelijksgeloften. Mijn leven was routine: werk, sportschool, gezinstijd. Ik had geen idee van haar ontrouw, zelfs niet toen we probeerden voor een tweede kind, wat uiteindelijk ons zoontje werd. Ik dacht dat we het perfect hadden: twee gezonde kinderen.

-- Advertentie --

Lees verder op de volgende pagina!

-- Advertentie --
-- Advertentie --