Mooi ouder worden: “Als je dít niet doet, is botox dweilen met de kraan open”

De droom om eeuwig jong te blijven is wellicht onhaalbaar, maar ouder worden met elegantie is zeker binnen handbereik. Ontdek wat de bekende esthetische arts, Nancy Anthone, onthult over mooi ouder worden, zonder je meteen tot botox te wenden.

-- Advertentie --

Persoonlijke reis naar esthetische geneeskunde

Als jonge vrouw stond Nancy’s leven op z’n kop toen ze borstkanker kreeg. Naast de emotionele klap, merkte ze ook dat haar huid versnelde tekenen van veroudering vertoonde. Deze veranderingen inspireerden haar om de wereld van esthetische geneeskunde te verkennen, waarbij ze in 2012 haar praktijk Cosmedics oprichtte samen met haar zus Pascale.

Ware vijand: de zon

Als je denkt aan veroudering, denk je waarschijnlijk direct aan rimpels. En de grootste boosdoener? De zon. Veel patiënten bezoeken Nancy met een verlangen naar botox, maar wanneer ze vraagt naar hun zonnebeschermingsroutine, is het antwoord vaak onthutsend: geen. Regelmatig gebruik van zonnecrème kan rimpelvorming aanzienlijk vertragen. Botox zonder zonnecrème? Dat is als vechten tegen de bierkaai.

Wetenschap achter veroudering

Nancy’s fascinatie voor het verouderingsproces leidde tot haar boek ‘Mooi ouder worden’. Het boek duikt diep in de genetische structuur van veroudering. Wanneer we ouder worden, verandert onze fysieke structuur: spieren krimpen, vetkussentjes in het gezicht verminderen en zelfs onze schedel verkleint. Het resultaat? Onze huid heeft minder ondersteuning, wat leidt tot plooien en rimpels. Ieder individu veroudert anders; wat voor de één werkt, werkt niet per se voor de ander.

Tips voor een jeugdige gloed

Hoewel sommigen snel kiezen voor cosmetische ingrepen, ligt volgens Nancy de basis bij een gezonde levensstijl. Het begint allemaal bij goede huidverzorging: je gezicht reinigen, gevolgd door het aanbrengen van een SPF 50 zonnecrème, dagelijks. Ja, zelfs op bewolkte dagen of als je binnen blijft. Niet alleen de zon, maar ook het blauwe licht van schermen kan veroudering versnellen.

Verder gaat het om meer dan alleen externe zorg. Je mentale welzijn, zoals stressmanagement, speelt een cruciale rol in je algehele uitstraling. Het is een complex samenspel van factoren.

Een nieuwe visie op ouder worden

Nancy benadrukt dat het streven niet moet zijn om eruit te zien als twintig, maar om te stralen op elke leeftijd. Ze pleit voor een wereld waarin we de term ‘anti-aging’ laten varen en in plaats daarvan kiezen voor ‘gracieus ouder worden’.

-- Advertentie --