Nikki (30) stond met dochtertje (2) op straat: ‘Ben ik een falende moeder?’

Het is moeilijk te geloven dat in onze moderne maatschappij sommige mensen geen vast dak boven hun hoofd hebben, zelfs niet als ze werken en een sociaal vangnet hebben. Nikki, een 30-jarige werkende moeder, is zo iemand. Samen met haar kleine Kiki zwierf ze jarenlang rond, op zoek naar een plaats die ze ’thuis’ konden noemen.

-- Advertentie --

Uitdagingen van een alleenstaande moeder

Wanneer Nikki gevraagd wordt een foto te delen van haar huis voor een kinderopvangopdracht, beseft ze pas echt de onzekerheid van hun situatie. Zonder vaste woonplaats is dit voor haar en Kiki geen simpele taak. Hun huidige verblijf is al hun zevende tijdelijke thuis, wat voor een jonge moeder en haar kind een emotionele rollercoaster is.

Van zekerheid naar ontheemding

Nikki’s leven nam een onverwachte wending toen ze plotseling haar tijdelijke woning moest verlaten. Hoewel haar was verzekerd dat ze er vijf jaar kon blijven, moest ze na slechts negen maanden al vertrekken. Ondanks haar bestaande netwerk van vrienden en familie werd het al snel een uitdaging om een stabiele woonomgeving voor haar en Kiki te vinden.

De paradox van hulp

Terwijl Nikki, een psychiatrisch verpleegkundige, zich tot verschillende instanties wendde voor hulp, bleken deze niet bereid te helpen. Ondanks honderden pogingen om een nieuwe woning te vinden, leek het alsof ze overal net buiten de boot viel. Het voelde alsof ze gestraft werd voor haar zelfstandigheid en het hebben van een baan.

Een nieuw begin

Maar zoals bij elke donkere wolk, kwam er uiteindelijk een zilveren randje tevoorschijn. Na lang zoeken en vechten voor haar rechten, kreeg Nikki eindelijk een plek toegewezen in de Aawijk in Den Bosch. Een nieuwe start voor haar en Kiki, vol met hoop en mogelijkheden.

Reflectie en vooruitgang

Nikki’s ervaringen hebben haar sterker gemaakt. Ze kijkt terug op de opdracht van de kinderopvang met een gevoel van overwinning, trots op zichzelf dat ze nooit heeft opgegeven. Toch is haar strijd een herinnering aan de uitdagingen die veel alleenstaande moeders dagelijks tegenkomen.

-- Advertentie --