Opgelet! 5 onverwachte plekken waar bedwantsen zich maar al te graag verstoppen

Bedwantsen zijn ongewenste gasten in je huis, en je wilt ze zeker niet in je bed aantreffen. Deze kleine insecten voeden zich met het bloed van mensen en dieren en verstoppen zich bij voorkeur in de naden van je matras. Maar als je eenmaal bedwantsen in je slaapkamer hebt ontdekt, is de kans groot dat ze zich ook elders in je huis hebben verspreid. Daarom is het van belang om niet alleen je slaapkamer, maar ook andere delen van je huis te controleren en schoon te maken. Hier zijn enkele plekken die je in de gaten moet houden:

-- Advertentie --

1. Koffers en tassen

Bedwantsen reizen vaak met je mee, vooral als je op vakantie bent geweest. Het is daarom verstandig om je koffers en tassen na terugkomst goed te controleren. Bedwantsen houden van warme plekken en kunnen zich graag in bagage, kleding en andere spullen nestelen, zoals laptops. Zorg ervoor dat je de randen en naden van je koffers en tassen grondig schoonmaakt met heet water of gebruik een stoomreiniger. Je kunt kleine tassen, zoals handtassen, ook een week lang in de vriezer leggen om er zeker van te zijn dat de bedwantsen sterven.

2. Kleding

Bedwantsen nestelen zich graag in kleding. Het is daarom raadzaam om extra aandacht te besteden aan je vakantiekleding. Was alles zo heet mogelijk (op 60°C of hoger, omdat bedwantsen bij deze temperaturen niet overleven) en gebruik de droger of strijk de kleding met een hete strijkbout. Als je kledingstukken hebt die niet op hoge temperaturen gewassen kunnen worden, kun je ze in de vriezer leggen of met een stevige kledingborstel behandelen. Bedwantseneitjes sterven meestal binnen 48 uur, maar het kan geen kwaad om je kledingstukken iets langer in de vriezer te laten liggen. Lees snel verder op de volgende pagina voor meer onverwachte plekken waar bedwantsen kunnen zitten.

-- Advertentie --
-- Advertentie --