Slapend afvallen: zo veel extra calorieën verbrand je met twee uur langer slapen

Wanneer je denkt aan gewichtsverlies, denk je waarschijnlijk aan een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging. Maar er is nog een andere, ogenschijnlijk eenvoudige verandering in je dagelijks leven die een groot verschil kan maken, zonder dat je veel moeite hoeft te doen. Een recente studie heeft aangetoond dat een paar extra uurtjes slaap per nacht kan leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies.

-- Advertentie --

Het belang van voldoende slaap

Een gezonde volwassene wordt geadviseerd om gemiddeld zeven tot negen uur per nacht te slapen, maar velen halen dat niet. Een gebrek aan slaap resulteert niet alleen in vermoeidheid overdag, maar heeft ook invloed op je gewicht. Een onderzoek van de University of Chicago vroeg mensen met overgewicht om gedurende twee weken ongeveer acht en een half uur per nacht te slapen, ruim twee uur meer dan ze normaal deden (meestal iets meer dan zes uur slaap).

Het resultaat? In die twee weken dat ze langer sliepen, verbrandden ze gemiddeld 270 extra calorieën per dag. Hoewel dit misschien niet als een enorme hoeveelheid klinkt, suggereert het volgens de onderzoekers dat dit over een periode van drie jaar zou kunnen leiden tot een gewichtsverlies van maar liefst 11 kilo, alles zonder enige andere verandering in levensstijl dan simpelweg wat extra slaap! Lees snel verder op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --