Spaarrente blijft achter: zo haal je meer uit je geld met 4% rente

De financiële wereld blijft constant in beweging, en recentelijk heeft Trade Republic, een Duitse online broker, iets gedaan wat zeker de aandacht trekt. Ze hebben de rente op ‘niet-belegde tegoeden’ verhoogd naar een indrukwekkende 4%. Dit is opvallend, omdat deze rente, geldend voor saldi tot € 50.000, momenteel het hoogste is voor vrij opvraagbare spaarmogelijkheden in Nederland. Echter, Trade Republic heeft meer te bieden dan alleen een aantrekkelijke spaarrente.

-- Advertentie --

Hoe werkt Trade Republic?
Trade Republic neemt een bijzondere plaats in binnen de wereld van sparen en beleggen. Hoewel ze niet als een traditionele spaarbank fungeren, bieden ze toch een rente op geld dat wel op een beleggingsrekening staat, maar niet belegd is. Voor spaarders die op zoek zijn naar een hoger rendement, kan dit een zeer interessante optie zijn.

Focus van Trade Republic
Ondanks de verleidelijke spaarrente, ligt de primaire focus van Trade Republic bij het beleggen. Dit is een cruciaal punt om in gedachten te houden: het platform is voornamelijk bedoeld voor beleggingsactiviteiten. Het is echter niet verplicht om te beleggen als je een rekening hebt bij Trade Republic. Je hebt de vrijheid om je geld te laten staan en enkel te profiteren van de rente.

-- Advertentie --

Alternatieven voor spaargeld
Een ander belangrijk aspect is hoe Trade Republic de ‘niet-belegde tegoeden’ fiscaal behandelt. Dit wordt namelijk als spaargeld gezien, wat relevant is gezien de Nederlandse belastingwetgeving en de verschillen in fictief rendement tussen spaargeld en beleggingen. Naast sparen biedt Trade Republic ook beleggingsmogelijkheden, waaronder in obligaties. Het platform ondersteunt fractioneel beleggen, wat inhoudt dat je niet hele aandelen of obligaties hoeft te kopen, maar met elk gewenst bedrag kunt investeren.

Garantiestelsel en partnerbanken
Een opvallend kenmerk van Trade Republic is hun benadering van het depositogarantiestelsel. Ze werken samen met diverse partnerbanken, zoals Deutsche Bank AG, J.P. Morgan SE, Solaris SE en Citibank Europe plc. De saldi van beleggingsrekeningen vallen daardoor onder verschillende garantiestelsels, afhankelijk van de toegewezen partnerbank. Dit zorgt voor een extra veiligheidsniveau, hoewel het afwijkt van de traditionele aanpak.

Actuele spaarrente
Met de renteverhoging naar 4% onderscheidt Trade Republic zich in de huidige spaarmarkt. Belangrijk om te weten is dat deze hogere rente actief moet worden geactiveerd in je Trade Republic-account.

Persoonlijke ervaringen en betrouwbaarheid
Op basis van persoonlijke ervaringen en de structuur met escrow-accounts bij partnerbanken in Duitsland en Ierland, lijkt Trade Republic een veilige en betrouwbare optie voor spaarders die op zoek zijn naar hogere rentes. Daarnaast is er geen bronbelasting op de rentebetalingen, wat een extra voordeel is.

Met een spaarrente van 4% positioneert Trade Republic zich als een aantrekkelijke optie voor spaarders. Het is echter belangrijk om goed na te denken over je comfort met de werkwijze van de partnerbanken en het spaargarantiestelsel. Als je openstaat voor een moderne aanpak van sparen en beleggen en geïnteresseerd bent in hoge rentes, dan is Trade Republic zeker het overwegen waard.

[Site van Trade Republic bezoeken]

PS: Hou je volgende dingen bij de hand op snel je account te openen:
1. Paspoort
2. BSN nummer (belastingnummer)

De informatie op deze site is geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, je kunt je inleg (deels) verliezen. Affiliatie links kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Deze compensatie helpt ons om de website te onderhouden en onze diensten te verbeteren.

-- Advertentie --

-- Advertentie --