Stinkt je wasmachine? Dit simpele trucje lost het probleem in 5 minuten op!

Iedereen die de was doet, kent dit probleem denk ik wel; de stinkende wasmachine. Hoe lekker jouw wasmiddel en/of wasverzachter ook ruikt, de machine blijft stinken en dan wil je daar toch niet de was in doen. De kleding wordt wel schoon, maar ruikt het wel lekker dan? Anders heeft het natuurlijk nog geen zin om het te wassen.

-- Advertentie --

Vetluis is de oorzaak
Hoe komt het nu dat een wasmachine op z’n tijd gaat stinken, want dat is toch gek als je lekker ruikende producten gebruikt – of juist niet om zo te voorkomen dat je verschillende geurtjes door elkaar mengt, wat ook kan gaan stinken. De reden dat de wasmachine stinkt komt hoogstwaarschijnlijk door vetluis. Geen paniek, we hebben het niet over het vieze beestje in je haar dat zo verschrikkelijke jeuk geeft, maar over een ophoping van onder andere dode huidcellen, losse haren, overtollige zeepresten en andere viezigheden. En dit wordt dus ook wel vetluis genoemd.

Om vetluis (en vieze geurtjes) in de wasmachine te voorkomen, is dan ook de voornaamste reden om jouw machine regelmatig een grondige schoonmaakbeurt te geven. Hoe vaak moet dat dan? Dat werkt uiteraard hetzelfde als bij andere apparaten; hoe meer je het gebruikt hoe sneller en vaker je het zal moeten doen. Een groot gezin met 3 (jonge) kinderen zal veel vaker de wasmachine aan hebben staan dan bijvoorbeeld een alleenstaande dertiger. De vraag is nu; hoe onderhoud je je wasmachine dan en hoe kom je van die vetluis af? Mocht je denken dat het antwoord is: eens in de maand een heet programmaatje draaien, dan heb je deels gelijk maar er komt er wel meer bij kijken dan een programma op 60+°C draaien!

-- Advertentie --

Benieuwd wat je dan wel moet doen? Ga snel door naar de volgende pagina en lees de tips.

-- Advertentie --
-- Advertentie --