Strijkijzer ontkalken? Dít is de beste manier (bijna niemand doet dit)

Strijkijzers zijn onmisbaar in elk huishouden. Ze helpen ons er op ons best uit te zien, maar hebben soms zelf ook wat zorg nodig. Met name kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem. Hier zijn vijf top tips om je strijkijzer te ontkalken en het als nieuw te laten werken.

-- Advertentie --

1. Gebruik gedestilleerd water

Een simpele maar effectieve tip: gebruik gedestilleerd water in je strijkijzer. Dit voorkomt de opbouw van kalk, omdat gedestilleerd water geen mineralen bevat die kalkaanslag veroorzaken.

2. Regelmatige reiniging met azijn

Meng gelijke delen water en witte azijn en giet dit in het reservoir van het strijkijzer. Zet het strijkijzer aan op de stoomstand en laat het een paar minuten staan. Druk vervolgens een paar keer op de stoomknop om de azijnoplossing door de gaatjes te laten gaan. Spoel daarna het reservoir met schoon water.

-- Advertentie --

3. Citroensap voor hardnekkige kalk

Heeft je strijkijzer hardnekkige kalkaanslag? Citroensap kan de redding zijn. Vul het reservoir met een mengsel van water en citroensap en herhaal het proces zoals bij de azijn. Citroenzuur is een natuurlijke ontkalker die wonderen doet. Ontdek nog 2 handige tips op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --