Vrouwen opgelet: dit zijn de meest voorkomende vitamine tekorten! (en dit zijn de symptomen)

Hoewel een gebalanceerd dieet helpt, kan het zijn dat vrouwen toch niet alle nodige vitamines en mineralen binnenkrijgen. Vooral vijf voedingsstoffen worden vaak gemist in de eetgewoontes van veel vrouwen.

-- Advertentie --

Belinda Kirkpatrick, expert in voeding en natuurgeneeskunde, benadrukt dat vrouwen aandacht moeten besteden aan hun gezondheid, te beginnen met hun voeding. Omdat de voedingsbehoeften van vrouwen anders zijn dan die van mannen, moeten ze extra opletten. Vrouwen hebben minder calorieën nodig, maar meer vitamines en mineralen, vooral omdat ze te maken hebben met hormoonschommelingen.

Hieronder volgen vijf voedingsstoffen waar vrouwen vaak een tekort aan hebben:

-- Advertentie --

B-vitaminen
B-vitaminen zijn vooral belangrijk bij stress en dragen bij aan meer energie, minder stress, betere concentratie en kunnen angst en depressie verminderen.

Jodium
Jodiumtekort komt vaak voor omdat we niet genoeg zeewier, gejodeerd zout en eigeel eten. Jodium is essentieel voor de schildklier. Te weinig jodium kan leiden tot problemen zoals gezwollen schildklieren, gewichtstoename, haaruitval, droge huid en vermoeidheid. Lees nog 3 andere vitaminen tekorten op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --