Waarom je vandaag nog aluminiumfolie om je voeten wilt wikkelen!

Aluminiumfolie is iets wat je waarschijnlijk voornamelijk in de keuken gebruikt, bijvoorbeeld om voedsel af te dekken. Maar wist je dat het ook prima kan zijn om dit spul om je voeten te wikkelen? We vertellen je waarom dit een goed idee zou kunnen zijn!

-- Advertentie --

Warmte vasthouden

Aluminiumfolie heeft een uitstekende isolerende werking. Ervaren fietsers weten dit maar al te goed en gebruiken het daarom voor hun voeten. Hoe ze dit doen? Nou, eerst trekken ze hun sokken aan en wikkelen vervolgens aluminiumfolie om hun voeten voordat ze hun schoenen aantrekken. Het is namelijk een perfect isolatiemateriaal dat de wind en kou buiten houdt. Dit is ook de reden waarom reddings- of isolatiedekens, die worden gebruikt wanneer iemand onderkoeld dreigt te raken, voor een groot deel bestaan uit aluminiumfolie.

Verlichting voor vermoeide voeten

Heb je last van vermoeide voeten na een lange dag? Aluminiumfolie kan hierbij helpen. Je kunt een aantal stroken folie in de vriezer leggen. Nadat je je voeten hebt ingesmeerd met een verzorgende crème, wikkel je ze in met de koude foliestroken. Dit zal verfrissing en verlichting bieden aan je vermoeide voeten, en eventuele zwelling kan verminderen. Lees nog een ander voordeel voor je gewrichten op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --