Waarschuwing: déze veelgebruikte zoetstof kan zorgen voor een lekke darm! (en dit zijn de symptomen)

We houden allemaal van zoetigheid zonder de extra kilo’s. Daarom gebruiken we vaak aspartaam, sacharine en soortgelijke stoffen in plaats van echte suiker in drankjes en eten. Er zijn echter twijfels over of sommige van deze stoffen wel goed voor ons zijn.

-- Advertentie --

Super zoet
Er is één speciale zoetstof waar onderzoekers zich druk over maken: sucralose. Er zijn nu zo veel nieuwe onderzoeken dat wetenschappers zeggen dat we misschien opnieuw moeten kijken of dit wel een veilig zoetstofje is. Ze maken sucralose door normale suiker een beetje te veranderen. Je krijgt dan een zoetstof die geen calorieën heeft maar wel 600 keer zoeter is dan gewone suiker.

Slecht voor je cellen
Het probleem is wat er gebeurt als je lichaam sucralose afbreekt. Dan krijg je een nieuwe stof, genaamd sucralose-6-acetaat. Deze stof is slecht voor het DNA van je cellen. Om dit duidelijk te maken: Er zijn regels in Europa over hoeveel van zulke slechte stoffen je per dag mag binnenkrijgen. En volgens Susan Schiffman, een wetenschapper uit Amerika, krijg je al te veel binnen als je één drankje met sucralose drinkt. Lees op de volgende pagina welke specifieke problemen in het lichaam kunnen optreden.

-- Advertentie --
-- Advertentie --