Wéér wakker geworden met hoofdpijn? Hierdoor komt het!

Opstaan is niet voor iedereen een pretje, maar als je dan ook nog wakker wordt met barstende hoofdpijn, begint de dag al helemaal niet goed. Er zijn verschillende redenen waarom je met hoofdpijn kunt ontwaken. In dit artikel zetten we een aantal veelvoorkomende oorzaken op een rij en bieden we mogelijke oplossingen.

-- Advertentie --

Stress

Als je veel stress ervaart in het dagelijkse leven, kan dit leiden tot hoofdpijn zodra je ontwaakt. Deze vorm van hoofdpijn gaat vaak gepaard met nek- en schouderpijn. Als je merkt dat stress een probleem voor je is, is het belangrijk om actie te ondernemen. Praat erover met je werkgever, vrienden, familie, of raadpleeg een huisarts. Het nemen van voldoende rust is essentieel.

Verkeerde slaaphouding

Een verkeerde slaaphouding kan hoofdpijn veroorzaken. Wanneer je ’s nachts te weinig beweegt, blijven je spieren en wervelkolom te lang in dezelfde houding liggen, wat tot hoofdpijn kan leiden. Sommige slaaphoudingen, zoals de foetushouding of slapen op je buik, kunnen extra druk op je nek en ruggengraat uitoefenen. Overweeg het aanpassen van je slaaphouding voor verlichting. Lees snel verder op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --