Het lijkt erop dat het geduld van het personeel bij Casa Hazes op is. Steeds meer medewerkers besluiten het heft in eigen handen te nemen en vertrekken.
Rachel Hazes is in paniek en doet op Instagram een dringende oproep voor een nieuwe kok. Maar wie wil er werken in een omgeving die steeds meer op een chaotisch brasserietje lijkt?
Overbelasting en frustratie
De geruchten gaan dat de kok vertrokken is omdat hij de werkdruk niet meer aankon. Hij zou overspannen zijn weggegaan, letterlijk met stoom uit zijn oren.
De voortdurende stress en het gebrek aan waardering maakten het werk ondraaglijk. Andere medewerkers denken er serieus over na om hetzelfde te doen. De situatie bij Casa Hazes lijkt steeds meer op een kookpunt te komen.
Van droom naar nachtmerrie
Casa Hazes, geopend door Rachel Hazes in het begin van dit jaar in Torremolinos, Spanje, begon als een droomproject. Maar voor veel medewerkers is die droom snel veranderd in een nachtmerrie.
Bij de opening sprak Rachel enthousiast: “Iedereen doet het met een knipoog en iedereen vindt het leuk.” Het menu bevatte creatieve gerechten zoals kroketten met mosterd op brood.
Zo ook een broodje shoarma met knoflooksaus genaamd ‘Zeg maar niets meer’. Rachel grapte: “Zeg maar niets meer, want dan stink je lekker uit je mond.”
De kloof tussen social media en werkelijkheid
Hoewel Rachel op social media doet alsof alles op rolletjes loopt, lijkt de realiteit heel anders. Klachten over de hygiëne zijn talrijk.
Een bezoeker schreef: “Het viel me op dat het toilet echt smerig was… En het was pas tien uur in de ochtend. Niet alleen de pot, maar de vloer en de wastafel ook.”
Ook werd er geklaagd over personeel dat ’s ochtends al naar oud zweet rook. Het beeld dat Rachel schetst op social media lijkt ver af te staan van de realiteit.
Werkdruk en respect
Medewerkers klagen niet alleen over de hygiëne, maar vooral ook over de hoge werkdruk en het gebrek aan respect vanuit het management. “Ze verwacht dat we 24/7 beschikbaar zijn en geeft ons nauwelijks rust”, zegt een anonieme medewerker.
Deze werkomstandigheden hebben geleid tot een steeds grotere ontevredenheid onder het personeel, wat uiteindelijk resulteert in een leegloop.
Wat brengt de toekomst voor Casa Hazes?
Het lijkt onvermijdelijk dat meer personeel zal vertrekken als de huidige omstandigheden niet verbeteren. De vraag is of Rachel erin slaagt om nieuw personeel aan te trekken voordat de brasserie volledig in elkaar stort.
Met de huidige reputatie van Casa Hazes zal het geen gemakkelijke opgave zijn om iemand te vinden die bereid is daar te werken.
Een oproep op Instagram
In een poging de situatie te redden, heeft Rachel op Instagram een oproep geplaatst voor een nieuwe kok. “Spoed, spoed, spoed! We zoeken dringend een kok voor Casa Hazes”, schrijft ze.
Maar de vraag blijft wie bereid is om in zo’n uitdagende omgeving te werken, gezien de huidige omstandigheden en de slechte reputatie van de brasserie.
Wat denk jij van de situatie bij Casa Hazes? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.