Zoveel contant geld mag je thuis bewaren

In het huidige digitale tijdperk is het misschien een vreemd idee voor sommigen om geld thuis onder de matras of in een sok te bewaren. Toch zijn er nog steeds mensen die ervoor kiezen om hun zuurverdiende centen op deze manier veilig te stellen. Maar is het wel verstandig om contant geld thuis te bewaren? En wat zijn de regels, mogelijke risico’s en de wettelijke bepalingen rondom het bewaren van geld in huis? Wij geven antwoord op deze vragen zodat je er rekening mee kan houden.

-- Advertentie --

Risico’s van contant geld in huis
Een belangrijk aspect om te overwegen bij het thuis bewaren van contant geld, zijn de risico’s die hiermee gepaard gaan. Denk hierbij aan diefstal, brand of waterschade. Zulke situaties kunnen ertoe leiden dat je in één klap al je spaargeld kwijt bent. Verder loop je ook het risico dat de waarde van je contante geld door inflatie afneemt.

De rol van de banken
Banken spelen een cruciale rol in het bewaren van geld en het bieden van financiële zekerheid. Geld op een bankrekening is doorgaans beter beschermd tegen diefstal en verlies. Daarnaast zijn banktegoeden in Nederland tot 100.000 euro gegarandeerd door het depositogarantiestelsel, mocht de bank failliet gaan.

-- Advertentie --

Wat de maximale bedragen zijn, lees je op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --