Badmat in de wasmachine? Deze 2 fouten maken je wasmachine kapot (doe dit nooit)

Veel mensen hebben een dubbel gevoel bij badmatten en badtapijten. Sommigen vinden ze essentieel, terwijl anderen ze liever vermijden. Wat wel zeker is, is dat je ze regelmatig moet wassen. Maar hoe doe je dat zonder je wasmachine te beschadigen?

-- Advertentie --

Het belang van het wassen van badmatten en -tapijten

Het is onvermijdelijk: stof, dode huidcellen en haren hopen zich op in je badmat of tapijt. Door de vochtigheid in de badkamer kan er ook schimmel ontstaan in de vezels. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig te wassen, ook om voetschimmel te voorkomen.

-- Advertentie --

In de meeste gevallen kun je ze zonder problemen in de wasmachine stoppen. Maar voordat we hierop ingaan, wat is eigenlijk het verschil tussen een badmat en een badtapijt?

Badmat vs. Badtapijt: Wat is het verschil?

Over het algemeen zijn badtapijten gemaakt van synthetische vezels zoals polyacryl of polyester. Ze zijn ook groter en zwaarder dan badmatten. Badmatten zijn meestal kleiner en gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen.

Er zijn echter uitzonderingen en regionale verschillen in hoe we ze noemen. In dit artikel worden beide benamingen gebruikt, hoewel de wasproblemen vooral gelden voor de grotere badtapijten. Lees verder op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --