Deze 4 huidproblemen komen het meest voor na de overgang! (en dit doe je er tegen)

Naarmate je ouder wordt, kun je er niet omheen: je huid ondergaat veranderingen. De overgang speelt hierbij een belangrijke rol en heeft invloed op de hormonen in je lichaam. Hoewel elke huid anders is, zijn er een aantal vervelende huidproblemen die vaak voorkomen tijdens de overgang.

-- Advertentie --

Waarom verandert je huid tijdens de overgang?

Huidveroudering begint eigenlijk al in je twintiger jaren, maar je merkt het meestal pas echt rond je veertigste. Je huid wordt dunner en minder stevig, en dit heeft te maken met de afname van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Naarmate je de overgang nadert, daalt de productie van oestrogeen, wat grote invloed heeft op je huid. De aanmaak van belangrijke huidcomponenten zoals elastine, collageen, talg en ceramiden neemt af. Tegelijkertijd neemt het mannelijke geslachtshormoon testosteron toe, wat weer andere effecten op je huid heeft.

Maar het feit dat je huid tijdens en na de overgang vatbaarder is voor huidproblemen betekent niet dat je er niets aan kunt doen. Op de volgende pagina vind je enkele tips en trucs om je huid zo goed mogelijk door de overgang te loodsen.

-- Advertentie --
-- Advertentie --