Lee Towers weet als geen ander hoe zwaar het kan zijn om een horecazaak te runnen. De bekende zanger heeft zelf in de jaren 80 de sprong gewaagd, maar kwam er al snel achter dat het geen gemakkelijke weg was.
In een openhartig interview met weekblad Weekend blikt hij terug op die periode en deelt hij zijn gedachten over de huidige situatie van Rachel Hazes, die volgens de laatste berichten oververmoeid zou zijn door haar eigen horecazaak in Torremolinos.
Een zware dobber voor Rachel Hazes
Volgens Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, gaat het helemaal niet goed met Rachel Hazes. Sinds zij dit jaar haar horecazaak opende in het Spaanse Torremolinos, zou de druk van het ondernemerschap haar zwaar vallen.
“Nu ze voor het eerst een echte baan heeft, zou ze helemaal doodmoe zijn,” aldus Santegoeds. Hij maakt zich zorgen en vindt zelfs dat haar zoon, André Hazes jr., maar eens contact met haar moet opnemen om te zien hoe het werkelijk met haar gaat.
Lee Towers: “Een scheur in mijn broek”
Lee Towers heeft zijn eigen ervaring met de horeca, en die was allesbehalve positief. “Ja, ik heb natuurlijk ook mijn minpuntjes. Ik begon een horecabedrijf in 1985 waar ik na 2,5 jaar met zó’n scheur in mijn broek afscheid van nam,” vertelt hij openhartig.
Het runnen van een horecazaak bleek voor Lee een enorme uitdaging, en hij realiseerde zich al snel dat dit vakgebied niet voor iedereen is weggelegd. “Schoenmaker blijf bij je leest, is het spreekwoord. En hoeveel collega’s zijn daar ook niet mee de teil in gegaan?”
“Daar heb ik niks mee”
Wanneer Lee wordt gevraagd naar zijn mening over de vermeende oververmoeidheid van Rachel Hazes, reageert hij nuchter. “Nou, dat zegt me allemaal niks, daar heb ik ook helemaal niks mee. Met Spanje heb ik ook weinig. Dan denk ik: oké, als jij vindt dat je dat moet doen, prima.”
Hoewel hij weinig sympathie lijkt te hebben voor haar situatie, is zijn ervaring in de Nederlandse horeca wel iets waar hij zijn waarschuwing op baseert: zelfs in Nederland, met zijn bekende publiek, was het geen eenvoudige opgave om een horecazaak succesvol te runnen.
“Het werd veel te intensief”
De verhalen van Lee Towers over zijn tijd als horecaondernemer geven een inkijkje in hoe zwaar het kan zijn. “Het was een restaurant, een bistro en een nachtclub.
Dan zat ik ’s nachts om drie uur nog voor twintig dronken mensen een paar liedjes te zingen,” herinnert hij zich. Uiteindelijk besloot Lee dat het genoeg was. “Dus op een gegeven moment moet je gewoon die stekker eruit trekken. En klaar.”
De vraag die nu rijst, is hoe lang Rachel Hazes haar horecazaak nog zal volhouden. Laat het ons weten in de reacties op Facebook.