NET BINNEN! Zus Celine Dion: “Ze heeft geen controle over haar spieren”

De wereldberoemde Canadese zangeres Celine Dion, 55 jaar oud, confronteert een immense uitdaging: het stiff-personsyndroom, een zeldzame neurologische aandoening. Dit syndroom, bekend om zijn pijnlijke spierspasmen en stijfheid, heeft een significante impact op haar carrière en persoonlijk leven.

-- Advertentie --

Verlies van spiercontrole
Claudette Dion, de zus van Celine, heeft in een recent interview met de Franse site 7 Jours haar zorgen geuit. Ze beschrijft hoe Celine de controle over haar spieren verliest, een hartverscheurende realiteit voor iemand die altijd gekenmerkt werd door discipline en doorzettingsvermogen. Claudette herinnert zich hoe hun moeder Celine altijd aanmoedigde met de woorden: “Je gaat het goed doen.”

Impact op haar stem en carrière
Ongeveer een jaar geleden werd Celine gediagnosticeerd met deze aandoening, die haar stembanden aantast. Sindsdien heeft ze niet meer opgetreden. Claudette spreekt over de onzekerheid van Celine’s toekomstige optredens. “Kan ze nog terugkeren op het podium, en zo ja, in welke hoedanigheid?” vraagt ze zich af. Deze onzekerheid wordt versterkt doordat stiff-personsyndroom zo zeldzaam is dat het maar weinig wetenschappelijke aandacht heeft gekregen. Lees snel verder op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --