OPGELET: Deze 8 symptomen van rugpijn mag je nooit mag negeren

De ischiaszenuw (nervus ischiadicus) is de langste zenuw uit het lichaam en loopt vanuit de lage rug naar de achterkant van het bovenbeen tot aan de voet. Ischias is zenuwpijn die ontstaat doordat deze zenuw geïrriteerd, ontstoken of beschadigd is. Ischias kan ontstaan door druk op de zenuw, bijvoorbeeld door zwangerschap of door een verkeerde lichaamshouding waarbij de rug te zwaar belast wordt. Hoewel de symptomen van ischias uiteen lopen, zijn de meeste klachten bij ischias zijn vaak voelbaar in de rug, benen en billen. Wij hebben 10 symptomen van ischias voor je samengesteld waar iedereen zich van bewust moet zijn.

-- Advertentie --

1. Lage rug pijn
Pijn in de onderrug is vaak een van de eerste symptoom dat mensen met ischias ervaren.De pijn varieert van licht tot hevig en voelt stekend en branderig. De pijnscheuten kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om rechtop te staan. Je kunt naast de pijn ook andere klachten hebben, zoals spierzwakte, een verdoofd gevoel of tintelingen in een been, een voet of de tenen. Je kunt ook spierkramp krijgen in je bil of been en verminderde reflexen in knieën en enkels. De behandeling gebeurt veelal met pijnstillers. Ook al is de pijn erg hevig, ischias is bijna nooit blijvend. De pijn gaat vanzelf weer over.

2. Pijn in de achterkant van de benen
Een ander deel van het lichaam wat als pijnlijk wordt ervaren als gevolg van ischias zijn de benen en vooral de achterkant van de benen. Zoals in het geval van lage rugpijn, is de oorzaak de wervelschijf die op de lumbale wortels drukt. Het resultaat is vaak een scherpe pijn die erger wordt bij beweging. Het is belangrijk om voldoende medicatie te krijgen om de symptomen te behandelen. In sommige ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn om een ​​volledig herstel te bereiken, hoewel de langetermijnvoordelen van deze operatieve ingreep niet duidelijk zijn. Als je pijn in dit deel van je benen ervaart, dan is de kans groot dat je ischias hebt.

Op de volgende pagina vind je nog meer symptomen.

-- Advertentie --
-- Advertentie --