“Ben ik de boosdoener omdat ik weiger mijn trouwdatum te wijzigen voor mijn zwangere nicht?”

Stel je voor: na meer dan een jaar plannen heb je eindelijk de perfecte trouwlocatie en datum gevonden. Die dag in de late zomer is precies wat jij en je aanstaande, een 30-jarige man, voor ogen hadden. Jullie kozen bewust voor een doordeweekse dag. Het is niet alleen voordeliger, maar jullie houden ook van het idee van een intieme bijeenkomst, zelfs als dit betekent dat sommige gasten niet kunnen komen door werkverplichtingen.

-- Advertentie --

Een onverwachte wending
Dan komt mijn nicht “Lily”, ook 28, op de proppen. Ze staat bekend om haar spontane en vrije geest. Onlangs maakte ze bekend zwanger te zijn, en de baby wordt verwacht rond onze trouwdatum. Het is haar eerste kind en ze is uiteraard dolblij, net als wij voor haar. De problemen begonnen echter toen ze vroeg of we onze trouwdatum met die van haar konden omwisselen. Haar trouwdatum is enkele maanden eerder, op dezelfde locatie gepland.

De redenering achter het verzoek
Lily’s redenatie is dat ze wil trouwen voordat de baby komt. Ze is al een paar maanden zwanger, waardoor haar opties voor data beperkt zijn. Ze is ook emotioneel over het idee om zwaar zwanger op haar trouwfoto’s te staan. Haar datum valt precies in mijn drukste werkperiode, waarin ik normaal gesproken overuren maak en vrij nemen bijna onmogelijk is. Het omwisselen van de data zou voor mij een logistieke nachtmerrie zijn en zou kunnen betekenen dat we enkele van onze leveranciers verliezen, aangezien zij mogelijk niet beschikbaar zijn op de nieuwe datum.

-- Advertentie --

Lees verder op de volgende pagina!

-- Advertentie --
-- Advertentie --