Boze kansenparel bedreigt burgemeester Halsema: “Gedraag je! Ik kom je halen!”

Op social media is ophef ontstaan vanweg een filmpje van een stel allochtone jongeren in Amsterdam. De lui spreken op agressieve wijze tegenover burgemeester Femke Halsema. Eén van hen dreigt haar “te komen halen” als ze haar plan doorzet om “lachgaskoning Deniz Üresin” een boete van €100.000 te geven.

De Amsterdamse leraar Mehdi Karayusuf zegt dat zijn “handen jeuken” na het zien van deze video:

“Stereotype leerling waarmee ik werk. Soms jeuken mijn handen, moet ik 30x per dag tot tien tellen en vraag ik mijzelf af hoe dit heeft kunnen groeien. Vervolgens zie ik dan de ouders en is alles opeens duidelijk.”

“Ik hekel ouders die het ontsporen van hun kroost verwijten aan allerlei factoren behalve hun eigen handelen. Ja, beïnvloeding van buitenaf is onvermijdelijk. Desalniettemin kun je als ouder toch een hele hoop doen om je kind fatsoenlijk op te voeden.”

De video is oorspronkelijk afkomstig van De Telegraaf. De datum van filmen is niet bekend, maar in ieder geval was het na 5 oktober. Doordat het rechtse Twitteraccount The Right Sound er gisteren mee aan de haal ging, krijgt deze nu een tweede leven. Het social media-profiel is behalve over de brutale jongens ook niet te spreken over de wijze waarop Femke Halsema opereert als burgemeester van Amsterdam: “En communiste Halalsema neemt het zelfs op voor dit soort gastjes…“