Kees van der Staaij rekent KEIHARD af met DENK-schreeuwlelijk Selçuk Öztürk: ‘Irritante schildknaap!’

DENK-onderdeurtje Selçuk Öztürk kreeg eens goed met de deksel op de neus van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. Terwijl de Kamer debatteerde over de oorlog in Syrië, stond de Limburgse malloot als een scheldtokkie door de plenaire zaal te schreeuwen. Van der Staaij maakte hem daarop met de grond gelijk.

Tot in de late uurtjes debatteerde de Tweede Kamer door over de oorlog die Turkije in Noord-Syrië gestart is. Dat debat verliep op veel punten voorspelbaar: alle partijen verontwaardigd, behalve de ‘vijfde colonne’-beweging DENK. Zij brachten alleen maar talking points uit Ankara naar voren. Maar ook dat zijn we inmiddels wel gewend van de partij die het Midden-Oosten belangrijker vindt dan Nederland.

Wat wel nieuw is, is dat vrijwel het gehele debat de DENK-lemming Selçuk Öztürk als een kip zonder kop zijn mening door de plenaire zaal van de Tweede Kamer meende te moeten scanderen, alsof dit een soort derderangs Lagerhuis was. Daar was Özturk al voor op de vingers getikt door Kamervoorzitter Arib. Maar omdat Öztürk kennelijk hardleers is, kreeg hij ook nog eens op onnavolgbare wijze de wind van voren van het gewaardeerde SGP-Kamerlid Kees van der Staaij. Hij betitelde het gedrag van Öztürk als ‘irritant’ en merkte zeer snedig op dat DENK-voorman Tunahan Kuzu geen hulp nodig heeft van een schildknaapje uit de zaal.