Eindelijk bewijs: “Schelden op andere weggebruikers is goed voor je gezondheid!”

Als je al enige tijd achter het stuur zit, weet je maar al te goed hoe frustrerend het kan zijn als andere weggebruikers zich niet aan de verkeersregels houden. Maar wat blijkt? Het uiten van deze frustraties en klagen over medeweggebruikers kan eigenlijk goed zijn voor je gezondheid!

-- Advertentie --

Volgens Professor Robin Kowalski van de Clemson University kan het uiten van frustraties zelfs een positief effect hebben op probleemoplossend denken. Als je deze gevoelens opkropt, kan dit leiden tot een toenemend gevoel van negativiteit, en dat willen we natuurlijk vermijden. Psychotherapeut en auteur Tina Gilbertson beaamt dat het uiten van emoties gunstig is voor zowel je fysieke als emotionele welzijn.

Gezonde uiting van frustraties

Maar let op, er is een belangrijk punt om te onthouden: te agressief gedrag, zoals het opsteken van je middelvinger, kan averechts werken. Een meer effectieve manier om je frustraties te uiten, is door erover te klagen tegen je medepassagiers of gewoon tegen jezelf, zolang je andere weggebruikers maar niet provoceert. Door je frustraties te uiten, voorkom je dat je vast komt te zitten in een negatieve spiraal, en kun je daarna weer met een frisse blik verdergaan met je dag. Herken jij jezelf hierin? Lees nog meer hierover op de tweede pagina…

-- Advertentie --
-- Advertentie --