Expert waarschuwt: “Zo (on)gezond is filet americain écht!”

Filet americain is een populaire keuze voor velen, of het nu gaat om een smakelijke topping op een pistoletje met uitjes en ei of als een heerlijke spread op een toastje. Maar wat weten we eigenlijk echt over deze veelgebruikte vleesspread? Hier duiken we dieper in wat filet americain is, hoe gezond het is en hoe het bewaard moet worden.

-- Advertentie --

De samenstelling van filet americain
In essentie is filet americain fijngemalen rauw vlees gemengd met een specifieke saus. Traditioneel wordt het gemaakt met rundvlees. Toch ontdekte het programma ‘Keuringdienst van Waarde’ dat sommige fabrikanten ook varkensvlees gebruiken, wat eigenlijk niet is toegestaan. Rauw varkensvlees kan namelijk meer gezondheidsrisico’s met zich meebrengen dan rauw rundvlees.

Smaakmakers in filet americain
Wat filet americain zijn kenmerkende smaak geeft, is de toegevoegde saus. Deze bestaat vaak uit zout, peper, ui en worcestersaus. Maar ook ingrediënten als mosterd, mayonaise, paprikapoeder, chilipeper, augurk en kappertjes kunnen worden toegevoegd om de smaak te verrijken. Maar is het (on)gezond? Je leest het op de volgende pagina!

-- Advertentie --
-- Advertentie --