Hoe lang kan je nog doorrijden als je brandstoflampje aan gaat? Zó bereken je het!

Je kent het gevoel wel: je rijdt ontspannen op de weg en ineens, zonder waarschuwing, gaat het brandstoflampje branden. Je hart slaat een slag over. Hoeveel kilometer kun je nog rijden voordat je auto er de brui aan geeft? Geen zorgen, in dit artikel geven we je alle nodige informatie en tips om kalm en veilig je weg te vervolgen.

-- Advertentie --

Brandstoflampje: Meer dan een waarschuwing
Wanneer het lampje van je brandstofmeter oplicht, betekent dit niet dat je tank onmiddellijk leeg is. Auto’s zijn slim ontworpen met een reservehoeveelheid brandstof. Dit houdt in dat je nog een bepaalde afstand kunt afleggen voordat je tank echt leeg is. De exacte afstand die je nog kunt rijden, hangt af van verschillende factoren, waaronder het model en de leeftijd van je auto.

Hoe ver kun je nog rijden?
Gemiddeld genomen kunnen de meeste auto’s tussen de 40 en 80 kilometer afleggen nadat het brandstoflampje is gaan branden. Maar let op, dit varieert sterk per auto en wordt beïnvloed door je rijstijl. Rij je bijvoorbeeld zuinig op de snelweg, dan zal je verder komen dan met een sportieve rijstijl in de stad. Bekijk de berekening op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --