“Is het raar dat ik mijn verbouwing niet wil uitstellen op verzoek van mijn zwangere buurvrouw?”

Mijn partner en ik zijn van plan om ons oude rijtjeshuis ingrijpend te verbouwen, een proces dat ons bijna anderhalf jaar heeft gekost om te plannen. Ongeveer twee weken geleden hebben we alles afgerond en zijn we enthousiast over de start. Dit weekend hebben we onze buren geïnformeerd dat de bouw eind deze maand zou beginnen en ongeveer 3-4 maanden zou duren.

-- Advertentie --

We hebben een vriendelijke, maar niet heel hechte relatie met de buren. Na onze aankondiging kwam een van de buren langs om zijn teleurstelling over de timing te uiten. Zijn vriendin is zwanger en uitgerekend volgende week. Tot december waren we ons niet bewust van haar zwangerschap en dat ze in februari zou bevallen. Hij had zelf naar onze verbouwplannen gevraagd, en mijn partner had een start in april genoemd, wat onze oorspronkelijke planning was. We betreurden de ongelukkige timing, maar benadrukten dat dit uiteraard niet opzettelijk was.

Kort na zijn vertrek ontvingen we een bericht met het verzoek de volgende dag te bespreken of we de verbouwing 3-4 maanden konden uitstellen. We stemden toe te overleggen, maar gaven aan dat uitstel niet mogelijk was vanwege reeds gemaakte afspraken met de aannemer en onze tijdelijke woonplek.

-- Advertentie --

Lees verder op de volgende pagina!

-- Advertentie --
-- Advertentie --