Je vriest brood al je hele leven verkeerd in: dit is de beste manier (veel mensen maken deze fout)

Vers gebakken brood smaakt het beste. Maar hoe zorg je ervoor dat het lang vers en knapperig blijft? Goede opslag is het antwoord. Echter, het beste is om je brood zo snel mogelijk te eten. Als je te veel brood hebt gekocht, hoef je het niet weg te gooien. Je kunt het namelijk invriezen. Lees verder om te ontdekken hoe je brood goed invriest zodat het na het ontdooien nog steeds smaakt alsof het net gebakken is.

-- Advertentie --

Brood invriezen: de juiste methode

  1. Het hele brood of in plakjes invriezen? Afhankelijk van je behoefte kun je een heel brood of plakjes brood invriezen. Plakjes zijn makkelijker per portie te ontdooien, maar een heel brood behoudt beter zijn vocht. De regel is: hoe verser het brood is bij het invriezen, hoe beter het smaakt na het ontdooien.
  2. Kies de juiste verpakking Om je brood zo lang mogelijk in de vriezer te bewaren, moet je het luchtdicht verpakken. Dit voorkomt vriesbrand en uitdroging.

De beste keuze hiervoor zijn diepvrieszakjes of plastic zakken. Doe het brood in de zak en laat de lucht eruit voordat je het sluit. Ook kun je glazen of roestvrijstalen containers gebruiken om brood in te vriezen. Voor een milieuvriendelijk alternatief zijn bijenwasdoeken of stoffen zakken een goede keuze. Papieren zakken zijn daarentegen niet aan te raden omdat het brood er slechts enkele dagen in bewaard kan worden. Lees verder op de volgende pagina om te zien hoe lang je brood het beste kunt bewaren, en wat de beste manier is om het te ontdooien.

-- Advertentie --
-- Advertentie --