Krijg je een ING-mail over opnieuw identificeren?: Doe het niet

Elke keer als je denkt dat je alle online trucjes wel kent, duikt er weer een nieuwe poging tot oplichting op. Deze keer is het een misleidende e-mail die beweert afkomstig te zijn van ING. Maar jij bent slimmer dan dat, toch? Lees verder en ontdek hoe je deze fraudeurs te slim af kunt zijn!

-- Advertentie --

Hoe herken je deze bedrieglijke e-mails?

Het lijkt een gewoon verzoek: “Identificeer jezelf opnieuw en beantwoord enkele vragen over je ING-rekening”. Hoewel het bericht er authentiek uit kan zien, is het een wolf in schaapskleren. En geloof ons, ze hebben hun huiswerk gedaan om het jou zo ‘gemakkelijk’ mogelijk te maken.

Bron: Fraudehelpdesk

Klik niet zomaar!

Deze cybercriminelen bieden je handig een directe link aan. Maar wacht even! Sinds wanneer biedt ING een directe link om in te loggen? De echte inlogprocedure gaat altijd via de officiële ING-app of de zelfopgezochte inlogpagina. Als je de moed hebt om op hun link te klikken, kom je terecht op een nepwebsite. Hun enige doel? Je overhalen om je persoonlijke ING-inloggegevens in te voeren.

Wat moet je echt weten?

ING heeft verschillende maatregelen om je te beschermen en ze delen enkele belangrijke punten:

  1. ING’s officiële e-mails eindigen alleen op domeinen zoals @ing.nl, @ing.com, en enkele andere specifieke adressen.
  2. Ze zullen je nooit vragen om direct via een e-mail of sms in te loggen op ‘Mijn ING’ of hun mobiele app.
  3. Als je de mail op je smartphone bekijkt, hou de link even vast om het echte adres te zien. Voorzichtigheid geboden: tik niet, want dan ga je direct naar de website.
  4. Bekijk je het bericht op een laptop? Zweef met je cursor boven de link. Het echte webadres verschijnt dan.

Gouden tip

Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, sla dan de officiële inlogpagina’s van ING op in je favorieten. Op deze manier kun je gemakkelijk verifiëren of je op de juiste site zit.

Afsluiting

In deze digitale wereld moeten we altijd op onze hoede zijn. En terwijl technologie evolueert, zo ook de trucjes van oplichters. Maar met de juiste kennis ben je altijd een stap voor!

-- Advertentie --