Mijn dochter wil geen vrienden meer zijn met haar beste vriendin omdat ze “dom” is

een vriendschap verandert
Mijn dochter, laten we haar Sophie noemen, was ooit de beste vriendin van Kat. Ze waren onafscheidelijk in de basisschool, maar sinds de middelbare school begonnen ze uit elkaar te groeien.
De school verdeelde de kinderen in groepen voor wiskunde en wetenschap: geavanceerd en normaal. Alle andere lessen werden samen gevolgd. Sophie werd in de geavanceerde groep geplaatst en Kat in de normale. Dat leek geen probleem, ze zagen elkaar nog steeds op school. Maar de vriendschap begon te wankelen toen ze samenwerkten aan groepsprojecten.

-- Advertentie --

het begin van het einde
Bij meerdere groepsprojecten mochten de kinderen hun partners kiezen. Sophie en Kat werkten gewoonlijk samen, maar dat leidde tot problemen. Sophie raakte gefrustreerd omdat het werk van Kat niet correct was. Ik adviseerde haar het werk ongewijzigd in te leveren, maar ze kreeg een slecht cijfer voor die opdracht. Daarna ging Sophie een periode door waarin ze Kat’s werk corrigeerde. Uiteindelijk zei ik haar te stoppen met groepsprojecten samen te doen. Toen ze stopten met samenwerken, spatte de vriendschap uiteen.

Lees verder op de volgende pagina!

-- Advertentie --
-- Advertentie --